Over ons  

 

"Onze IJsboerderij is een plek waar jong en oud samen delen, leren, genieten, lachen, zorgen en ontspannen."

Ouderwets genieten. Waar denk je dan aan? Bij De Bonte Koe willen we daar graag aan bijdragen. Je kan bij ons ook langskomen voor lunch, een ijsco (maart tm sep) en een drankje of een hapje op ons zonnige terras, met de kinderen komen spelen op onze speelplaats, of lokale producten kopen in onze streekwinkel.

Wat vind je bij ons in de winkel?

- Luxe bonbons van Albèrt
- Only cannoli's (krokante wafeltjes met crème-/roomachtige vulling)
- Verse Boeren kaas in diverse smaken 
- Zuivel van de Ambachtshoeve
- Verse thee in diverse smaken
- Diverse streekproducten
- Diverse bakmixen
- Oud hollands snoep
- Brabantse souvenirs
- Unieke artikelen/souvenirs uit Best
- Cadeaupakketten voor elk budget
- In de winterperiode alles voor het heerlijk avondje, luxe chocolade letters en kerstpakketten voor elk budget


Wij geloven in samen. Samen delen, samen lachen, samen leren, samen zorgen, samen genieten en samen zijn.
Wij geloven in de samenleving.

Kom je eens bij ons aanwaaien?


 

Een stukje geschiedenis

Zeven jaar geleden startten we met onze snoeperij aan de Hoofdstraat, het idee? Gewoon, een leuk en nostalgisch snoepwinkeltje. Ik had mezelf de vraag gesteld wat ik graag wilde doen en een klein winkeltje met simpele producten uit de streek leek me fantastisch. Er was nog geen snoepwinkel en het achter de toonbank staan en kletsen met de mensen stond me goed aan. Dus ik kocht een berg snoep en zo is De Bonte Koe ontstaan.

Toen mijn oom Tonnie Scheepens de familie bij elkaar vroeg om te besluiten wat we met onze familieboerderij konden gaan doen, begonnen bij mij de ideeën al te stromen. Het gevoel voor maatschappelijk belang is in onze familie een groot aspect. De lege stallen werden nooit verhuurd, maar gebruikt om decor van toneelverenigingen te bewaren, carnavalswagens te bouwen en op andere manieren dienst te doen aan de samenleving. Dit gevoel wilden we als familie graag vast blijven houden en daarom komt ook nu op deze plek iets terug waar we met de hele samenleving kunnen delen, leren, genieten, lachen, zorgen en ontspannen. Als derde generatie gaan we terug naar onze boerderij en toveren we de Bonte Koe om van Snoeperij naar IJsboerderij. De Bonte Koe 2.0 zullen we maar zeggen.

Het mooiste aan dit werk? Gewoon, gezellig dat dorpse gevoel. De bewoners van het bejaardenhuis kwamen elke woensdag een chocolaatje halen. Dezelfde mensen kwamen wekelijks terug voor hun standaard zakje drop. Ik ben een echte Bestse en mensen kennen je, waarderen je en gunnen je het ook. Hoe mooi is het dat je met zoiets simpels als een snoepje al een indruk kan achterlaten bij mensen die je eigenlijk niet echt kent. Het nostalgische, lokale van onze snoepwinkel bracht ouderwetse herinneringen terug.

Dat gevoel van nostalgie willen we zeker vast blijven houden in de IJsboerderij. We willen dat de mensen gezellig aan komen waaien voor een bakje koffie, een pilsje na het fietsen of een ijsco voor onderweg. Daarbij willen we ook zo veel mogelijk samenwerken met lokale partijen. Zo brengen we de samenleving ook weer dichter bij elkaar.

Het moet voor iedereen een plek zijn waar je thuis kunt komen. Warm, gemoedelijk, niet te veel poespas maar gewoon lekker Bests. Waar we samen kunnen genieten.